Bruno Mars

Bruno Mars' Biografie

Bruno MarsBruno Mars werd geboren onder de naam Peter Gene Hernandez in Honolulu, een plaats in Hawaï. Zijn familie bestond voor een groot deel uit muzikanten en daarom werd de muziek eigenlijk al met de paplepel ingegoten. Bruno begon dan ook al op een jonge leeftijd met het maken van muziek. Een erg goed voorbeeld hiervan is zijn welbekende Elvis-imitatie die hij deed op zijn vierde:

 

Bruno Mars als producer

Bruno MarsNa een mislukte samenwerking met Motown Records kreeg Bruno Mars een platencontract bij Atlantic Records in 2009. Aan het begin van zijn carrière had hij vooral succes als producer. Hij werkte mee aan nummers als Right Round van Flo Rida, Waving Flag van K'naan en Fuck You van Cee Lo Green. Tijdens dit succes achter de schermen werkte hij ook samen met onder andere Alexandra Burke, Travie McCoy en Sean Kingston. Daarnaast schreef hij mee aan de hit Get Sexy van de Sugababes, de meidengroep waar hij overigens wel eens als achtergrondzanger fungeerde.

Bruno Mars als artiest

Bruno MarsMaar toen vond Bruno Mars het tijd om zelf als soloartiest bekend te worden. En dat lukte eigenlijk met weinig moeite, hij werd al snel wereldwijd bekend door samenwerkingen met B.o.B (Nothin' on You) en Travie McCoy (Billionaire). In oktober 2010 kwam hij met een ontzettend succevol debuutalbum. Hits als Just The Way You Are en Grenade stegen wereldwijd naar ongekende populariteit. Als gevolg won hij een Grammy in de categorie 'Best Male Pop Vocal Performance' met Just The Way You Are.

Bruno Mars

Helaas komen er ook problemen kijken bij het krijgen van roem. In september 2010 werd Bruno Mars gearresteerd omdat hij in het bezit was van cocaïne. Omdat hij zijn fouten toegaf en omdat hij zei dat het stom was geweest kreeg hij geen zware straf. Laten we hopen dat dit soort nieuws niet meer voorkomt, zodat Bruno Mars gewoon aan zijn succes kan werken. Want daar genieten we allemaal het allermeest van!